Nancy Zijl – Ik voel me veilig bij I Persist

Nancy Zijl before after
Nancy Zijl – In 2012 ben ik bevallen van mijn tweede kindje middels een keizersnede. Na de keizersnede had ik veel buikpijn en dit bleef aanhouden.
Ziekenhuis in en ziekenhuis uit voor allerlei onderzoeken, maar ze konden keer op keer niets vinden.

Na de operatie wilde ik graag afvallen
Ondertussen had ik me erbij neergelegd dat de buikpijn de prijs was die ik betaalde voor twee gezonde kinderen. Ik had elke dag buikpijn en elke dag kwam hetgeen ik gegeten had er weer uit. Uiteindelijk ging het zover dat ik overdag eigenlijk niet meer at, omdat er dan ook niets uit kon komen en ik wel kon blijven werken. ‘s Avonds als ik thuis kwam had ik dan dusdanig honger dat ik veel te veel at.

Tijdens de zomervakantie van 2014 had ik opnieuw vreselijk veel buikpijn, dat ik op aandringen van mijn vader weer naar de huisarts ben gegaan. Ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis voor een darmonderzoek en ik bleek allerlei verklevingen te hebben van de keizersnede die om mijn darmen heen zaten gegroeid. Hierdoor functioneerden deze bijna niet meer.
In November geopereerd en in December begon ik na te denken over hoe verder. Ik wilde graag afvallen omdat ik door mijn “gekke” eetpatroon gegroeid was.

Ik voel me veilig bij I Persist
Waar moest ik dan sporten, durfde ik dat wel, zouden mensen mij niet raar aankijken met mijn figuur? Allemaal vragen die door mijn hoofd gingen.
I Persist was een aantal keren in mijn hoofd de revue gepasseerd, maar kon ik dat wel? Sporten?
In Januari de stoute schoenen aangetrokken en een les Samen Afvallen van Ingeborg Kiewiet bijgewoond. Wat vond ik het leuk! Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld in een sportgroep. Iedereen is zichzelf en mag ook zichzelf zijn. Het samen zijn en samen hetzelfde doel hebben maakt dat iedereen elkaar stimuleert en er ruimte is voor gezelligheid.

Het sporten geeft mij een positief gevoel
Niets moet, alles kan op je eigen tempo en dat maakt dat ik elke weer successen voor mezelf behaal. Deze successen maken dat ik gemotiveerd raak om volgende keer weer een stapje verder te gaan. Het sporten geeft een positief gevoel. Ik kan kleren aan en kopen die voorheen niet paste. Ook heb ik nu meer energie en straal ik meer. En buikpijn? Dat heb ik nooit meer gehad.

Een jaar geleden had ik dit alles niet gedurfd en gedacht dat alles zo goed zou gaan. En nu? Ik wil niet meer terug! Ik kijk er naar uit om te kunnen sporten en even gezellig te kletsen, even ontspanning. Na een half jaar heb ik nog niet het gewicht bereikt dat ik zou willen, maar ik durf oprecht te zeggen: Yes I Can!

Liefs Nancy

Lees verder voor meer informatie over Samen Fitter

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *