Over Coach Ingeborg Kiewiet

Hoe ik me voelde en mijn verlangen naar een slank lichaam realiseerde

Ingeborg Kiewiet
Klik op play voor een filmpje

“Overgewicht, lusteloos, vermoeid, schamen voor je lichaam, geen puf om te sporten of om naar de sportschool te gaan, bang om veroordeeld te worden, vele diëten geprobeerd en toch elke keer weer aangekomen, geen tijd, zeggen dat je tevreden bent met je lijf, maar ondertussen denken dat je er toch niks aan kan veranderen, want je hebt alles al geprobeerd. In bovengenoemde kreten kon ik mij ook volledig vinden. Jarenlang heb ik mijzelf voorgehouden dat ik er toch niks aan kon veranderen en vertelde ik de buitenwereld dat ik mijzelf had geaccepteerd, want ook ik had elk dieet wel geprobeerd.

Ik verlangde naar een gezond slank lichaam en makkelijk leuke kleding kunnen kopen. Om dit te bereiken, heb ik mijn lifestyle veranderd. Een dieet is tijdelijk, maar een lifestyle is voor het leven. Ik begon te leren over voeding en volgde workshops en seminars. Beetje bij beetje maakte ik aanpassingen in mijn eetpatroon en met succes. Dat kostte mij ook zeker wel enige moeite, maar het doorzetten wierp zijn vruchten af. Al snel voelde ik mij fitter, energieker…minder hoofdpijn, minder PMS klachten, minder opgeblazen etc…genoeg redenen om door te zetten.
Daarnaast schreef ik me in bij een sportschool met lood in mijn schoenen. De eerste keren durfde ik niet eens iemand aan te kijken in de sportschool, want wat zouden ze wel niet van mij denken? Zwaar overgewicht, zwetend, hijgend en vloekend de oefeningen doen. Maar ik deed het!”

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om de strijd aan te gaan met de overtollige kilo’s en blijvend af te vallen.  In 2011 ben ik gestart en binnen een jaar was ik 50kg afgevallen. Door mijn nieuwe lifestyle behoud ik nog steeds mijn gezonde gewicht. Dit doel heb ik gerealiseerd door gezond eten en regelmatig sporten. Dus niet diëten, maar het veranderen van lifestyle.

Ik geloof in de kracht van samenwerken en positiviteit in plaats van de harde aanpak

Verandering begint met het geloof in jezelf, dat is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom helpen we elkaar naar een positiever, gezonder en gelukkig leven waarbij je zelf  je grenzen bepaald.

Hier hoort ook een vertrouwde omgeving bij waar je je veilig voelt, deze omgeving probeer ik te bieden door:
– sporten aan te bieden in diverse gymzalen waar je je niet bekeken hoeft te voelen
– samen met anderen die dezelfde doelen nastreven
– zoveel mogelijk rekening te houden met individuen
– de overgrote meerderheid van de leden is vrouw
– tot slot is er een goede groepssfeer waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn

 

Samen staan we sterk!

van Dip naar Zonneschijn
van Dip naar Zonneschijn

Ingeborg Kiewiet
#HappySmileCoach

 

 

 

 

*Betekenis achter de naam I Persist
Volhouden; verdragen; doorstaan; uithouden; verduren; doorgaan; aanhouden; voortzetten; verdergaan; continueren; doorzetten; standhouden; volharden; op iets aandringen; voortbestaan; voortduren; koppig volhouden; zich schrapzetten; doorbijten; voet bij stuk houden!